Om Mejeriet

Ovan och nedan mejeriet som det såg ut 1981. Geten Klara visade sig vara en bock, men fick behålla namnet. Bild: Ola Hjelm

Sommartid bodde Tomas Percys mormor granne med mejeriet och han började drömma om att ta över det. När han förvärvade mejeriet 1978 hade det varit overksamt i trettio år. För att finansiera den omfattande renoveringen av fastigheten startade Tomas tillsammans med brodern Hannes ett glasskafé 1981.

Mycket av inredningen är reseminnen hämtade från Tomas många resor, men också brodern Hannes har bidragit från sin tid som kock och bartender i New York.

Efter att även ha renoverat den gamla isladan för mejeriprodukterna till ett atrium med servering har det också tillkommit kalla maträtter och sallader samt till slut även varmrätter och alkoholhaltiga drycker.

I början av åttiotalet var det ovanligt med både espresso och grekiska sallader på landsbygden, men det visade sig att många sommarölänningar uppskattade nyheterna och det blev snabbt ett café man gärna återkom till.